Útmutató
Kurzusjelentkezés

A kurzusok féléves turnusokban indulnak, általánosan igazodva a felsőoktatási szemeszterekhez. A főoldalon tudod ellenőrizni, hogy pontosan mikor van jelentkezési időszak.

A „Kurzusok” menüpontban van lehetőséged választani a jelenleg futó magyar és angol nyelvű kurzusok közül. A kártyákra kattintva éred el a kurzusok oldalát, ahol bővebb információt találsz azokról.

courses-01.png

Amennyiben tárgyfelvételi időszak van, ezen az oldalon a szélső menüsávban található jelentkezés gombra kattintva tudsz beiratkozni a kiválasztott kurzusra. A felvett kurzusokat a „Kurzusaim” oldalon találod meg a profilod alatt, innen tudod elindítani őket. Ekkor automatikusan átirányít az oldal a K-MOOC Moodle felületére, a kurzus oldalára. Itt találod meg a tananyagokat és teszteket. Ezek teljesítésére a kurzus megnyitásától számítva megadott idő áll rendelkezésedre. A pontos határidőkről mindig tájékozódj! Ezt követően lezárnak a tesztek és kurzusok, újabb kitöltésre nincs lehetőség.

A felvett kurzusokat a „Kurzusaim” oldalon találod meg a profilod alatt, innen tudod elindítani őket. Ekkor automatikusan átirányít az oldal a K-MOOC Moodle felületére, a kurzus oldalára. Itt találod meg a tananyagokat és teszteket.

Ezek teljesítésére a kurzus megnyitásától számítva megadott idő áll rendelkezésedre. A pontos határidőkről mindig tájékozódj! Ezt követően lezárnak a tesztek és kurzusok, újabb kitöltésre nincs lehetőség.

Fontos! Amennyiben hallgató vagy, nem javasoljuk a tanulmányaid végére hagyni a K-MOOC-os kurzusok elvégzését, mivel az utolsó félévben a záróvizsga miatt nem esnek egybe a határidők. Általánosságban a kurzusok teljesítését nem érdemes az utolsó pillanatra hagynod, mert könnyen ki lehet csúszni a határidőből, és hosszabbításra nincs lehetőség.

Tudtad? Bármelyik kurzust felveheted, egyiknek sincs előfeltétele! A kreditek a befektetett hallgatói munka mennyiségét tükrözik, ennek fényében tudod megtervezni az időbeosztásodat.

Ezt követően jön az értékelési időszak, amikor az oktatók az osztályozást követően elküldik számunkra a kurzusaik eredményét. Az oktató által adott érdemjegyet mi rögzítjük a K-MOOC rendszerben, és erről e-mailben fogunk értesíteni.