Útmutató
Kreditigazolás

Lehetőséged van eldönteni, hogy szeretnél-e az elvégzett kurzus után kreditigazolást igényelni. Ha nem élsz ezzel a lehetőséggel, akkor is meg fog jelenni a K-MOOC oldalon az érdemjegyed, viszont a tanulmányaidba nem fog beszámítani. Tehát a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak a kreditigazolás igénylését követően az érdemjegy bekerül a tanulmányi rendszerükbe is. Ez többféleképpen valósulhat meg.

credits.gif

Ha az Óbudai Egyetem hallgatója vagy: kreditigazolás igénylését követően jegyedet automatikusan beírjuk a Neptun rendszerbe.

Ha másik egyetem hallgatója vagy: nem automatikusan kerül be a jegyed, e-mailen küldjük ki a hitelesített kreditigazolásodat, amit a saját egyetemed tanulmányi osztályán kell leadnod, és ők írják be a tanulmányi rendszerbe.

Amennyiben nem vagy semmilyen felsőoktatási intézmény tanulója, mégis szeretnél igazolást arról, hogy elvégezted az adott kurzust, kreditigazolás igénylését követően e-mailben küldjük ki a hitelesített kreditigazolást, amit akár továbbíthatsz a munkáltatódnak, vagy csak úgy meg is tarthatod.

Fontos! Határidőn túli kreditigazolás igénylésére nincs lehetőség. Óbudai Egyetemes hallgatók esetében pedig jegybeírásra sincs, tehát amennyiben elvégzed adott félévben a kurzust, viszont nem kérsz kreditigazolást, a következő félévekben már nem lesz lehetőséged elismertetni.

Tudtad? A kurzusokat akárhányszor felveheted és teljesítheted, viszont csak egyszer számíttathatod be egy képzésen belül az eredményt. A kreditigazolások kiküldésére az igénylési időszak határideje után, egyben kerül sor. Érdemes figyelembe venned, hogy a K-MOOC oldalra történő jegybeírás és a kreditigazolás kiküldése, illetve Neptunba való jegybeírás között pár nap különbség lehet.

Amennyiben záróvizsgázol és

1. az Óbudai Egyetem hallgatója vagy, csak akkor jelezd ezt felénk, ha utólagosan jelentkeztél az államvizsgára, egyébként nem kell külön e-mailt írnod nekünk, soron kívül írjuk be a jegyedet a Neptun rendszerbe.

2. nem az Óbudai Egyetem hallgatója vagy, kérlek jelezd felénk e-mailben, hogy záróvizsgázol, és mellékeld számunkra a dátumot is, hogy meddig kell bekerülnie a jegynek, így időben el tudjuk kezdeni az adminisztrációs folyamatot.

Fontos! Ezt legkésőbb a teljesítési időszak végéig jelezd felénk, így hatékonyan tudunk előre tervezni, és gyorsabban kapod meg az érdemjegyed.